Team

Johan Vos, directeur
Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Johan Vos en ik ben sinds mei 2014 de (interim-) directeur op RKBS Maria. Ik ben in 1993 in Hooge Zwaluwe komen wonen en werd daar directeur van de Frederik Hendrikschool. Na de bestuurlijke fusies (SPCO West-Brabant en daarna Stichting De Waarden) heb ik mij vooral bovenschools ingezet met in mijn portefeuille onderwijs en opleiding en het samenwerkingsverband Moerdijk (WSNS). Door de invoering van Passend Onderwijs is dit samenwerkingsverband opgeheven in 2014. Sinds 1 augustus 2015 ben ik ook interim directeur op IBS De Grienden in Lage Zwaluwe. Voor 1993 heb ik gewerkt in Utrecht op een Jenaplanschool en in Haaften. De Pabo heb ik gedaan in Gorinchem vlakbij het dorp waar ik geboren en getogen ben: Dalem.
Ik ben getrouwd met Ineke en heb 2 zonen, Aurin en Jedide, die afgestudeerd zijn en niet meer thuis wonen. Ik houd van actieve sporten zoals hardlopen, fietsen en tennis.Ik zal voornamelijk aanwezig zijn op de dinsdag. Ik werk nauw samen binnen het MT met juf Carla en onze IB-er Petra. Zij zijn na de groepsleerkracht ook het eerste aanspreekpunt van de school.
Ik verheug me op de samenwerking en hoop samen met u en het team het beste uit de kinderen te halen.

Petra Nobel, IB-er (ma)
Met veel plezier werk ik sinds augustus 2016 als IB-er op de Mariaschool. Na de Pabo heb ik 16 jaar als leerkracht voor de groep gestaan in alle bouwen en op diverse scholen. In 2008 ben ik begonnen als intern begeleider binnen Stichting De Waarden en heb inmiddels op verschillende scholen deze taak mogen vervullen. Ik hoop dat ik met deze ervaring als vraagbaak kan fungeren voor ouders en team om samen tot een goede invulling te komen van het onderwijsproces van uw dochter of zoon.
Op maandag zal ik op De Mariaschool aanwezig zijn. Op dinsdag en donderdag werk ik op CBS De Regenboog in Zevenbergen, maar ik ben dan via de mail en telefonisch te bereiken.
Dit schooljaar begin ik met de Masteropleiding Leren & Innoveren. Met het volgen van deze studie hoop ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan een mooie onderwijsontwikkeling op de Mariaschool.

Juf Maaike, leerkracht groep 1-2 (ma-di-woe)
Mijn naam is Maaike Garcia – van Dijke. Ik ben geboren in Rotterdam en opgegroeid in Ridderkerk en H.I. Ambacht. Ik woon nu samen met mijn man Eric en zoontje José in Made. Na de Pabo in Dordrecht ben ik een jaar werkzaam geweest op IBS De Schittering in Hooge Zwaluwe. Sinds schooljaar 2009 – 2010 ben ik werkzaam op RKBS Maria. Ik zie het als een voorrecht dat ik als leerkracht een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van kinderen.
In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te wandelen, salsadansen met Eric en gezellige dingen te doen met familie en vrienden, maar kan ook genieten van een rustig avondje op de bank met een goed boek.

Juf Wilma, leerkracht groep 1-2 (do-vrijdagochtend) en groep 5-6 (vrijdagmiddag)
Beste mensen, ik ben juf Wilma en werk momenteel op donderdag en vrijdagochtend in groep 1/2 en op vrijdagmiddag sta ik in groep 5/6. Inmiddels ben ik alweer 16 jaar werkzaam in het onderwijs en ben destijds begonnen bij stichting Noordrand, na een fusie werd dat stichting De Waarden. Naast mijn fantastische baan op de Mariaschool (sinds 2014), ben ik getrouwd met Johan. Samen hebben we twee volwassen kinderen en wonen in Oudenbosch.
In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, in de tuin, wandelend of fietsend maar bovenal genietend van al het moois wat ons door de natuur  gegeven wordt.
Graag tot ziens……..

 Juf Wilma, leerkracht groep 3-4 (ma-di)
Wilma Tuin, beter bekend als Juf Wilma, komt oorspronkelijk uit Den Haag en wilde al sinds de kleuterschool juffrouw worden. Juf Wilma is na het afronden van de PA (PABO) haar carrière begonnen op een basisschool in Den Haag. Na een aantal jaren in het buitenland gewoond te hebben (USA, Luxemburg, België), heef zij vele jaren op verschillende basisscholen in Zevenbergen en Klundert voor de klas gestaan. Juf Wilma heeft een opleiding tot Intern Begeleider/ Remedial Teacher succesvol afgerond en heeft 1 ½ jaar als RT-er gewerkt op de Mariaschool in Langeweg. Op dit moment staat ze met de andere Juf Wilma voor groep 3-4. Samen vormen ze een leuk team dat goed op elkaar is ingespeeld.
Juf Wilma is getrouwd en heeft 3 volwassen zoons. In haar vrije tijd geniet zij van een goed boek, loopt ze hard en volgt  een studie. Ook gaat ze graag op wintersport. Wilt u nog meer van haar weten, kunt u dat haar persoonlijk vragen. De deur staat altijd open.

Juf Simone, leerkracht groep 3-4 (woe-do-vrij)
Hallo, mij naam is  Simone Weeland. Ik ben opgegroeid in Lage Zwaluwe en daar woon ik nu nog steeds. Ik woon daar samen met Arjan en onze dochter Lott. Wij trekken er graag op uit; een dagje weg, een weekendje of een korte vakantie.
Na de Pabo ben ik op verschillende basisscholen werkzaam geweest (Klundert en Moerdijk). Sinds het schooljaar 2013-2014 ben ik werkzaam op deze basisschool, waar ik met heel veel plezier werk. Ik geniet elke dag weer van het enthousiasme en de spontaniteit van de kinderen. Geen dag is hetzelfde… 

Juf Carla, leerkracht groep 5-6 / MT (ma-di-do-vrij)
Toen ik gevraagd werd op de Mariaschool te komen werken, was de beslissing snel genomen. Een kleine school met zeer enthousiaste, betrokken ouders en leuke kinderen. De uitdaging en mogelijkheid om samen met het team en binnen het managementteam de Mariaschool vorm te geven en een positieve sfeer te creëren stond me direct aan. Vanuit mijn woonplaats is het prima aan te fietsen naar Langeweg. Naast fietsen geniet ik vooral van mijn gezin, sporten in het algemeen, reizen, fotografie en lezen.
Het contact met ouders en kinderen in Langeweg ervaar ik als zeer prettig en het is iedere dag weer fijn om met school en met de kinderen aan de slag te gaan! Iedereen die meer over mij wil weten kan altijd even binnen lopen. Tot ziens! Groetjes, Carla

Juf Mariëlle Beekhof, leerkracht groep 7-8 (ma t/m vr)
Mijn naam is Mariëlle Beekhof. Ik ben opgegroeid in Sleeuwijk en woon sinds een aantal jaar in Oud Gastel. Hier woon ik samen met Bart, met wie ik in oktober ga trouwen. Ik ben 6 jaar werkzaam binnen het onderwijs en heb hiervoor in Rotterdam gewerkt. Vanaf dit schooljaar werk ik binnen stichting de Waarden en vind ik het leuk dat ik op de Mariaschool mag lesgeven. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden, ga ik regelmatig naar een dansvoorstelling of een musical en vind ik het heerlijk om te lezen en te dansen.

 

Laatste nieuws

Nieuwsbrief juni 2018

Link naar de laatste nieuwsbrief Nieuwsbrief van juni 2018: Nieuwsbrief juni 2018   ...
[lees verder]

Welkom op de site van RKBS Maria!