Aanmelding nieuwe leerlingen

Hoera! Uw kind mag naar school

We vinden het belangrijk om bij het aanmelden van uw kind ruim de tijd te nemen om met u kennis te maken en u te informeren over de manier van werken op de Mariaschool. Met veel plezier laten wij u onze school zien!
Om ook daadwerkelijk de tijd te kunnen nemen vragen we u een afspraak te maken met de onderbouwcoördinator/directeur, zodat u zeker weet dat er op dat moment geen andere zaken op haar agenda staan. U hebt dan een gesprek waarna een rondleiding door de school volgt. Hierbij wordt ook een kijkje genomen in de verschillende groepen. U krijgt informatie over het verloop van de kleutertijd, praktische zaken worden toegelicht en u bent vrij om vragen te stellen.
Wij verwachten dat uw zoon of dochter zindelijk is zodra hij of zij bij ons op school komt.

De 1 oktobergrens wordt besproken en toegelicht. Zo kan het zijn dat een 4-jarige met een geboortedatum na 1 oktober een langere kleuterperiode doormaakt dan een kind dat bijvoorbeeld in juli of augustus jarig is. De jongste kleuters die na de kerstvakantie beginnen, starten in een instroomgroep (in de volksmond ook wel ‘groep nul’ genoemd).

U krijgt een inschrijfformulier mee. Na ontvangst hiervan sturen wij u een bevestiging samen met een kennismakingsformulier.

Ongeveer 2 maanden voor de vierde verjaardag neemt de onderbouwcoördinator contact met u op om de zogenaamde gewenningsdagen en een kennismakingsgesprek met de leerkracht van uw kind af te spreken. Hiervoor neemt u het ingevulde kennismakingsformulier weer mee.
Uw kind mag vijf dagdelen verdeeld over de twee weken voor zijn of haar vierde verjaardag op de Mariaschool komen om aan de school en de groep te wennen. Meteen na de vierde verjaardag volgt het kind de complete schoolweek.
Kinderen die in de eerste drie weken van het nieuwe schooljaar jarig zijn, mogen meteen de eerste schooldag komen wennen.

We hebben oog voor elk kind en alle afspraken gaan in overleg met u als ouder. Na de eerste zes schoolweken wordt u als ouders uitgenodigd voor een eerste evaluatiegesprek met de leerkracht van uw kind.
Om gedurende de schoolloopbaan van uw kind uw en onze verwachtingen concreet te hebben, ondertekenen we samen een ambitieovereenkomst.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen, 0168-326693 of u stuurt ons een mailtje: info.maria@dewaarden.nl

We doen er alles aan uw kind een plezierige schooltijd te bezorgen!

aanmelden

Laatste nieuws

Welkom - schooljaar 2020-2021

We gaan weer naar school! We hopen dat iedereen van een fijne vakantie heeft genoten en gezond weer is gestart. Een nieuw begin is altijd even spanne ...
[lees verder]

Onderzoek naar andere schooltijden

Kijk voor ons plan (zoals vermeld in Nieuwsbrief 10, d.d. 26 juni 2020) bij  Handig om te weten - Les-, pauze- en gymtijden